Cégbemutató

A Concorde MB Partners 2015. október 1-jén jött létre a Concorde Vállalati Pénzügyek és az MB Partners csapatának és működésének összeolvasztásával. A Concorde MB Partners több évtizedes tapasztalattal rendelkező, a nemzetközi legjobb gyakorlatok alapján működő, független, magyar tulajdonú tranzakciós tanácsadó társaság.

A Concorde Vállalati Pénzügyek a Concorde Értékpapír, Magyarország egyik legnagyobb, független brókercégének leányvállalataként 1993-ban jött létre. A Concorde Vállalati Pénzügyek csapata páratlan tranzakciós múlttal rendelkezik minden corporate finance ügylettípusban: nyilvános forgalomba hozatalok, vállalatértékesítési és vállalatvásárlási megbízások, valamint tőkebevonások lebonyolításában. Az elmúlt 15 év során lebonyolított tranzakciói száma megközelíti a százat, összértékük meghaladja az 1.000 milliárd forintot. A Concorde Vállalati Pénzügyek csapata eddigi működése során az M&A International nevű nemzetközi hálózat aktív tagja volt.

Az MB Partners 2002-ben alakult, mint a hazai kis- és középvállalkozók tranzakciós tanácsadócége. 2006 óta egyben a Cégérték nevű, a hazai piacon egyedülálló, vállalati pénzügyi területre és tranzakciókra specializálódott kéthavi lap kiadója és szerkesztője. A 30 millió euró alatti tranzakciók specialistája és a lebonyolított tranzakciók számát illetően hazai piacvezető. Munkatársainak nemzetközi szinten is tesztelt és mérhető tapasztalata van vállalateladásban, vállalatok felvásárlásában, cégértékelésben és finanszírozás-szervezésben. Alapítójának, Préda Istvánnak külföldre távozása után, 2013. június végén az MB Partners az Oriens pénzügyi csoport tagja lett. Azóta az MB Partners változatlan csapattal, működési önállóságának és szakmai függetlenségének megtartása mellett, és az anyacég támogatásának minden előnyét kihasználva folytatta tevékenységét.

A Concorde Vállalati Pénzügyek és az MB Partners összeolvadása jelentős esemény a hazai tranzakciós tanácsadói szakma egésze szempontjából is. A magyar M&A piacot az elmúlt negyedszázad nagyobb részében a külföldiek vevők által végrehajtott nagy tranzakciók jellemezték, míg a hazai KKV-k mint vevők vagy eladók csak marginális jelentőséggel bírtak. Az elmúlt öt évben azonban, a hazai KKV-k gazdasági jelentőségének emelkedésével és a nagy, külföldiek által preferált felvásárlási célpontok ritkulásával, átalakult a tranzakciós piac is: meredeken nőni kezdett a hazai KKV szektor jelentősége. A Concorde Vállalati Pénzügyeknek mint a nagy felvásárlások és tőkepiaci tranzakciók talán legismertebb szakértőjének és az MB Partnersnek mint a KKV orientált tranzakciós szolgáltatások elsőszámú játékosának egyesülése valódi vízválasztó. A Concorde MB Partners az első olyan hazai cég, amelyik a piac valamennyi fontos szegmensében évtizedes tapasztalattal és vitathatatlan szakértelemmel rendelkezik.  

KÜLDETÉSÜNK

“A Concorde MB Partners hazai magántulajdonú cégek tulajdonosait, illetve magántőke- és szakmai befektető vállalatokat segít cégeladási és felvásárlási tranzakciók megvalósításában Magyarországon. Tevékenységünk során a független M&A tanácsadókból álló nemzetközi hálózatainkra, a Wells Fargo befektetési bankjára és a köré szerveződött független tanácsadói hálózatra, valamint komplex tranzakciós helyzetek kezelésében szerzett tapasztalatainkra építünk.

Célunk, hogy a magánvállalkozói, magántőkés és multinacionális vállalatok számára nemzetközi színvonalú cégértékesítési, tőkebevonási és felvásárlási valamint a Concorde Értékpapír Zrt-vel együttműködésben tőkepiaci tanácsadási szolgáltatásokat nyújtsunk. Ezt a célt széles helyi és nemzetközi kapcsolatrendszerünk mozgósításával, a fúziós és felvásárlási piacra koncentrálva és a komplex ügyletekre innovatív megoldásokat szállítva érjük el.

Missziónk, hogy nemzetközi hálózataink Magyarországért felelős szervezeteként e piacok vezető cégértékesítési és felvásárlási tanácsadói legyünk. Célunk, hogy az eredményességre törekvő közép- és nagyvállalatoknak és tulajdonosaiknak prémiumszolgáltatást nyújtsunk, illetve magunk kezdeményezzünk konszolidációs és fúziós tranzakciókat az erre érett és befektetői érdeklődést mutató iparágakban. Ügyfeleinknek visszatérő, stratégiai üzleti partnerei kívánunk a továbbiakban is lenni.”
Nagy Kálmán és
Szendrői Gábor
ügyvezetők